031-727 32 00 glcflytt@glc.se

Avfallshantering

Vår hämta-hemma-tjänst är en extra service för dig som vill få ditt grovavfall hämtat hemma, inklusive bärhjälp. Tjänsten kan användas både av dig som bor i lägenhet och dig som bor i villa, men den är också till för ägare av flerbostadshus och för samfälligheter.

Hämtning av grovavfall hemma

Vår hämta-hemma-tjänst är en extra service för dig som vill få ditt grovavfall hämtat hemma, inklusive bärhjälp. Tjänsten kan användas både av dig som bor i lägenhet och dig som bor i villa, men den är också till för ägare av flerbostadshus och för samfälligheter.

Så här beställer du hämtning av ditt grovavfall

Kontakta oss för att få hämtat ditt grovavfall. Vi kan hämta exempelvis trasiga möbler, gamla cyklar, stora leksaker, julgranar eller elektronik. Vi kan också hämta sådant som du vill ge bort till återanvändning.

Vi hämtar enligt en fast prislista som du kan se längre ned på sidan. Du kontaktar oss direkt via telefon eller mejl och gör din beställning. Då beskriver du vad du vill få hämtat, gör en uppskattning av hur mycket grovavfall det rör sig om och kommer överens med oss när vi kan hämta. Du får då också veta vad det kommer att kosta mer exakt.

Våra hämtningstider:

  • Vi hämtar vardagar 7.00—16.00.
  • Du kan betala via Swish.

Hämtning på övriga tider:

Vill du få ditt grovavfall hämtat på annan tid än de som angetts ovan kan du fråga oss. Vi ser om vi kan hitta en lösning som passar.

Trygghet

När du anlitar oss kan du vara säker på att det du lämnar hanteras och återvinns på rätt sätt. Vi använder oss av miljöbilar, har bra arbetsvillkor för våra anställda och har självklart ansvarsförsäkring. 

Vad kostar det?

Priset beror på hur lång tid det tar att hämta dina saker, hur många personer som behövs för att hämta dem och hur stor plats de tar. När du gör din beställning får du veta vad det kommer att kosta. Skulle det visa sig att du har mer avfall än vad som var överenskommet när du gjorde din beställning, eller att det tar längre tid att hantera det än beräknat får du vara beredd på att priset kan ändras enligt prislistan. Priset är med moms.

Tidsåtgång 1 person 2 personer Avfall upp till
Upp till 5 min 430 kr 600 kr 1,5 kbm
6—15 min 600 kr 975 kr 4 kbm
16—30 min 800 kr 1 350 kr 6 kbm
Personaltids- och fordonsavgift över 30 min 270 kr/15 min 375 kr/15 min

(kbm betyder kubikmeter)

Är du eller grovafallet inte på plats vid den överenskomna hämtningstiden måste du ändå betala en framkörningsavgift på 430 kr om en person skulle ha hämtat, och 600 kr om 2 personer skulle ha hämtat.

Om ditt grovavfall skulle visa sig vara mer än vad som var överenskommet räknas det upp i nästa högre prisklass. Är det över 6 kbm får du betala 108 kr extra per överstigande kbm.

Sortera avfallet innan hämtning

Du måste sortera avfallet innan det hämtas. Då går det lättare och snabbare för oss när vi lämnar avfallet på återvinningscentralen. Du kan använda till exempel bärkassar, kartonger eller sopsäckar för de mindre sakerna. Blanda inte osorterat avfall i säckar. Har du inte sorterat grovavfallet kan du få betala en extra avgift.

Du kan läsa mer om hur du sorterar på ÅVC:n här. Det kan hjälpa dig när du sorterar ditt grovavfall inför hämtning.

Det som kan återanvändas kommer att skänkas till någon välgörenhetsorganisation. Vill du inte att det ska skänkas till återanvändning, måste du säga till om det.

Beräkna volymen på ditt avfall för prisuppskattning

Ett smart sätt för att få reda på vad det kostar är att använda vår volymberäknare nedan. Här kan du enkelt lägga in allt från soffor och sängar till annat smått och gott.

På uppdrag av Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad 

Ring

031-727 32 01 

Hur mycket gods har du? Gör en volymberäkning!

Testa vårt volymberäkningsforumulär och få ett hum om hur stor volymen på ditt gods är eller be om en offert direkt utan volymberäkning.